Életrajza

Elizabeth Chase ” Lizzie” Olsen 1988. Február 16-án született, amerikai színésznő. Többek között, a Csendes Ház (2011), az Így jártam én (2012), a Godzilla (2014), a Bosszúállók: Ultron kora (2015) és az Amerika kapitány: Polgárháború (2016) filmekben játszott szerepeiről ismert. A kritikusok által elismert, Martha Marcy May Marlene-ben(2011) játszott szerepe miatt, számos díjra jelölték, köztük a ” Legjobb női vezető színész független filmben” kategóriában. Az Olsen ikrek testvére.

Sherman Oaks-ban, Kalirofina államban született. Jarnett és David Olsen lánya. Ashley és Mary-Kate Olsen húga. Van egy bátyja,és két fiatalabb féltestvére. Szülei 1999-ben elváltak.
Gyerekként balettozott és énekórákra is járt. 4 évesen kezdett fellépni. 11 éves korában pedig, kisebb szerepet töltött be a How the West was Fun című műsorban, és a Mary-Kate & Ashley kalandjaiban. Miután feltűnt nővérei videóiban, negyedikes korában több szerepet is kapott. Meghívták a Spy Kids meghallgatására. 2004-ben félbehagyta a szereplését, Mary-Kate étkezészavara keltett média őrület miatt.

A Campell Hall iskolában tanult óvodás korától, a 12.osztályt is ott fejezete be. Az érettségi megszerzése után, beiratkozott a New York University’s Tisch School of the Arts-ba. 2009-ben fél évet töltött el Moszkvában, a moszkvai Művészeti színházban, a Eugene O’Neill Színházközpont MATS programján keresztül.

2011-ben jött meg számára az áttörő siker, amikor megjelent a Martha Marcy May Marlene című film. A film több kritikai elismerést is kapott. Több díjra is jelölték Lizzie-t az alakítása miatt. Ezután a Silent House című horrorban volt látható, amiben Sarah-t keltette életre. Ez a film vegyes kritikát kapott, de Olsen játékát ismét dicsérték. 2011-ben forgatta a Vörös Lámpák című filmet, ami 2012 Júliusában jelent meg.
2013 januárjában Elizabeth-et jelölték a BAFTA Rising Star Awards díjra. 2013-ban együtt szerepelt Josh Brolin oldalán az Oldboy című filmben.

2014-ben a Godzilla új feldolgozásában szerepelt. Ebben az évben csatlakozott a Marvel Cinematik Universe-hez, hiszen ő kapta meg Wanda Maximoff, azaz Scarlet Witch szerepét. A karakterét először, az Amerika Kapitány: Tél katonája című film végén láthattuk,majd a Bosszúállók: Ultron korában tűnt fel ismét, Aaron Taylor Jhonsonnal, aki Pietro Maximoff-ot alakította.

2014-ben jelentették be, hogy Ő kapta meg Audrey Williams szerepét, az ‘ I Saw the Light” című filmben, ahol Tom Hiddleston mellett játszhatott, mint Tom karakterének, Hank Willimas felesége.
2016-ban jelentették be, hogy a Wind River-ben Jeremy Renner oldalán fog feltűnni.